Soyuducu 3 yaxsi soyuducu nece secmek olar 11 meslehet
페이지 정보
본문
Yaxşı bir soyuducunu necə seçmək olar - 11 məsləhət
Ən aşağı qiymətə etibarlı, sakit və enerjiyə qənaət edən, yeməyin keyfiyyətini qoruyan və interyerə uyğun olan soyuducunun necə alınacağını öyrənin.
1. Ölçüləri nəzərə alın
Mağazaya getməzdən əvvəl, gələcək soyuducunuz üçün bir yerə qərar verin - modelin növü bundan asılı olacaq. Bir lent ölçüsü ilə mövcud yerin bir hissəsini ölçün. Uzunluğu, eni və hündürlüyünü yazın. Qapıları açmaq üçün kifayət qədər yer olduğundan əmin olun, yaxınlıqda bir çıxışın olub olmadığını yoxlayın.
2. Görünüş və tərtibata qərar verin
Soyuducular tək, iki və çox kameralıdır. Birincisi yalnız soyuducu kameradan ibarətdir. Bəzən içəridə, eyni qapının arxasında kiçik bir dondurucu rəfi var. Bir kameralı soyuducunun hündürlüyü, bir qayda olaraq, 150 sm-dən çox deyil, eni və dərinliyi - 60 sm-ə qədərdir.
İndi ən böyük tələbat iki kameralı soyuducularadır.
Onların ayrı-ayrılıqda soyuducuları və dondurucuları var. Birincisi, yeməyi 5-8 ° C temperaturda saxlamaq üçün, ikincisi - dondurmaq üçün nəzərdə tutulmuşdur.
Dondurucunun gücü qar dənəcikləri ilə göstərilir. Bir qar dənəciyi: soyuducu indesit no frost temperatur təxminən -6 ° C-dir, məhsullar bir həftə saxlanıla bilər. İki qar dənəciyi: temperatur -12 ° C, yemək bir ay sakitcə yatacaq. Üç və ya daha çox qar dənəciyi dondurucunun -18 ° C olduğunu və yeməklərin bir ilə qədər saxlanıla biləcəyini göstərir.
İki kameralı soyuducular bunlardır:
Üst dondurucu ilə ("üst"). Onların dərinliyi və eni 60 × 60 sm, hündürlüyü 1,5 ilə 2,5 m arasındadır.Onların geniş soyuducu kamerası var və əlverişlidir, çatışmazlıqlar kiçik bir dondurucu və köhnəlmiş dizayndır.
Alt dondurucu ilə ("kombi"). Ölçülər təxminən eynidir. Onlar böyük bir dondurucu və soyuducuda yeməklərin göz səviyyəsində olması ilə fərqlənirlər. Eksiler - premium modellər bahalıdır, qida ilə yüklənmiş dondurucu qutuları çıxarmaq çətindir, plastik tez-tez qırılır.
Fransız qapısı (Fransız qapısı). Bu cür modellər altındakı geniş (70 sm-dən) dondurucu və yuxarıda ikiqat yarpaqlı soyuducu kamera təklif olunur. Yaxşısı odur ki, həm soyuducu, həm də dondurucu kameralar kifayət qədər həcmə malikdir və məhsulları yanlarda qruplaşdırmaq və yalnız bir qapını açmaq rahatdır.
Side-by-Side (Amerika modeli). Soyuducu və dondurucu kameralar yan-yana yerləşir. Belə soyuducuların eni 120 sm-ə çata bilər.Hündürlükdə və dərinlikdə onlar adətən "üst" və "kombi" ilə eynidir. Üstünlüklərə böyük həcm və soyuducu və dondurucunun məzmununu bir baxışda qiymətləndirmək imkanı daxildir. Minuslardan - yüksək qiymət və mətbəxdə çox yer.
Çoxkameralı (üç və ya daha çox bölməli) soyuducular fərqli tərtibata malik ola bilər. Belə modellərin bir xüsusiyyəti təravət zonasının olmasıdır. Tərəvəz və göyərti uzun müddət solmaması, təzə ət və balıqların soyudulması, lakin dondurulmaması üçün xüsusi temperatur və rütubət var.
3. Nəzarət növünü seçin
Bütün müasir soyuducularda elektromexaniki (incə tənzimləmə olmadan) və ya elektron idarəetmə var. Sonuncu, rəqəmsal displeyli bir panelin mövcudluğunu nəzərdə tutur və temperaturu bir dərəcə təyin etməyə, enerji istehlakını idarə etməyə və xüsusi proqramlar qurmağa imkan verir (məsələn, "Tətil" və ya "Super Dondurma").
Bəzi modellər Wi-Fi-a qoşulur - onları qadcetlərdən istifadə edərək uzaqdan idarə etmək olar.
4. Optimal həcmi seçin
Həcmi ümumi və faydalıdır. Birincisi, soyuducu indesit no frost rəflər və çekmecelerle birlikdə bütün məkana aiddir. Faydalı həcm soyuducunun saxlaya biləcəyi məhsulların sayına əsasən hesablanır.
Minimum istifadə həcmini hesablamaq üçün aşağıdakı düsturdan istifadə edin:
Adambaşına 120 litr + ailə üzvünə 60 litr.
Yəni birlikdə yaşayırsınızsa, 240 litr və ya daha çox həcmdə soyuducuya ehtiyacınız var. Ancaq ailənin yemək vərdişlərini də nəzərə almaq lazımdır. Məsələn, gələcək üçün yemək bişirirsinizsə və soyuducu yarımfabrikatlarla doludursa, o zaman daha böyük həcmli bir model götürmək daha yaxşıdır. Aşağıdakı nömrələrə diqqət yetirin:
bir kameralı (100 litrə qədər) - vermək və ofis üçün;
yuxarı dondurucu ilə (200 litrə qədər) - bir şəhər mənzili və ya bir ölkə evi üçün;
aşağı dondurucu ilə (300 litrə qədər) - bir şəhər mənzili və ya bir ölkə evi üçün;
çox kameralı (500 litrə qədər) - bir şəhər mənzili və ya bir ölkə evi üçün;
Fransız Qapısı (600 litrə qədər) - bir studiya mənzili və ya geniş mətbəxi olan bir ev üçün;
Yan-yana (700 litrə qədər) - bir studiya mənzili və ya geniş mətbəxi olan bir ev üçün.
5. Defrost növünü seçin
Sovet soyuducuları əl ilə defrost edildi: elektrik şəbəkəsindən çıxarıldı, su yığıldı, yuyuldu - və yenidən istifadə edin. Müasir modellər damcı defrost sistemi ("Ağlayan divar") və ya No Frost sistemi ("No frost") ilə təchiz edilmişdir. Onlar necə fərqlənir:
damcı sistemi. Soyuducunun arxa divarında xüsusi nimçədə nəm yığılır və kompressorun istiliyi hesabına buxarlanır. Zamanla kameraların divarlarında şaxta əmələ gəlir, buna görə də soyuducunun ən azı altı ayda bir dəfə əriməsi və yuyulması lazımdır.
Şaxta sistemi yoxdur. Kameralarda hava sirkulyasiyasına əsasən, soyutma elementi sistemin xüsusi bölməsinə yerləşdirilir, burada nəm kondensasiya olunur və buxarlanır. Kameraların divarlarında şaxta əmələ gəlmir, ona görə də müntəzəm defrost etmək lazım deyil. Ancaq soyuducunu ildə ən azı bir dəfə yumaq lazımdır.
Soyuducunun üzərində Full No Frost yazılıbsa, bu o deməkdir ki, hər iki kamera No Frost sistemi ilə təchiz olunub. Bu sistem ən mükəmməl hesab olunur, lakin onun mənfi cəhətlərini də unutma. Fan sayəsində soyuducu kameranın istifadəyə yararlı həcmi azalır, əlavə səs-küy yaranır və məhsullar havalı ola bilər, buna görə onları qablarda saxlamaq daha yaxşıdır.
6. İqlim sinfini nəzərdən keçirək
İş şəraitindən asılı olaraq dörd iqlim sinfi fərqlənir.
N - +16 °С-dən +32 °С-ə qədər temperaturda işləmə. Əksər mənzillər və evlər üçün uyğundur.
SN - +10 °С-dən +32 °С-ə qədər temperaturda işləmə. Soyuducu zəif qızdırılan bir otaqda, məsələn, zirzəmidə və ya verandada dayanacaqsa.
ST - +18 °С-dən +38 °С-ə qədər temperaturda işləmə. Çox isti olan bölgələr üçün uyğundur.
T - +18 °С ilə +43 °С arasında olan temperaturda işləmə. Çox, çox isti bir iqlimdə yaşayanlar üçün və ya soyuducu birbaşa günəş işığında kiçik bir otaqda dayanacaqsa.
Alıcıların 90%-i bu parametrə əhəmiyyət vermir və standart olaraq N və ya SN sinif soyuducuları seçir. Ancaq vacib bir nüans var.
Soyuducu xarab olarsa və ekspertiza iş şəraitinin iqlim sinfinə uyğun olmadığını göstərərsə, istehsalçının zəmanəti işləməyəcək.
7. Kompressorların növünü və sayını öyrənin
Absorbsion, termoelektrik və kompressorlu soyutma sistemləri var. İlk ikisi, səssiz olmasına baxmayaraq, yerli alıcılar arasında çox populyar deyil, çünki onlar çox enerji sərf edirlər və bir sıra digər mənfi cəhətləri var.
Əksər məişət soyuducuları soyuducu və dondurucu kameralarda eyni vaxtda işləyən bir kompressorla təchiz edilmişdir. Onları ayrı-ayrılıqda söndürmək olmaz, lakin müasir modellərdə "Tətil" seçimi var: dondurucu işləyərkən soyuducu bölmə qənaət rejiminə keçir.
İki kompressorlu modellərdə soyuducu bölmə və dondurucu tamamilə avtonomdur və öz temperatur rejiminə malikdir. İki kompressor, bir qayda olaraq, iki kameralı premium soyuducu və Side-by-Side ilə təchiz edilmişdir.
Kompressorlar xətti (on / off) və çeviricidir. Sonuncu, xüsusi bir cərəyan çeviricisi sayəsində daim işləyir, lakin fərqli güclə. İnverter kompressorları daha az səs-küylüdür və köhnəlir və enerjiyə qənaət edir. Onların dezavantajı gərginlik düşmələrinə həssaslıqdır.
8. Səs-küy səviyyəsini nəzərə alın
Soyuducunun yaratdığı səs-küy səviyyəsi kompressorların növü və sayından asılıdır.
Bölmə oturma otağında və ya qonaq otağı ilə birləşdirilmiş mətbəxdə yerləşdiriləcəksə, soyuducu indesit no frost bu parametr xüsusilə vacibdir. Digər hallarda onun səs-küyü o qədər də kritik deyil.
Soyuducunun tövsiyə olunan səs-küy səviyyəsi 40 dB-dir.
9. Enerji Effektivliyini Təkmilləşdirin
soyuducu indesit no frost həftənin yeddi günü, günün 24 saatı işləyir. Buna görə ən qənaətcil variantı seçmək vacibdir.
Enerji istehlakı sinfi nominal və faktiki enerji istehlakı əsasında müəyyən edilir və Latın hərfləri ilə göstərilir.
Nominal dəyər - bu tip vahidin nəzəri olaraq istehlak etməli olduğu elektrik enerjisinin miqdarı (100%). Daha sonra müəyyən bir modelin nə qədər elektrik tələb etdiyini ölçür. Nominal dəyərinin 55%-dən az olarsa, A sinfi, 75%-i olduqda - B, 75%-dən 90%-ə qədər - C, 90-100% - D, 100-110% - E və s.
Ən qənaətcil elektrik cihazları A, eləcə də A +, A ++ və ya A +++ ilə etiketlənir. Belə soyuducular yüksək keyfiyyətli izolyasiya və müasir kompressorlar sayəsində minimum enerji sərf edirlər.
Amma enerji sinfi soyuducunun ildə və ya ayda nə qədər enerji sərf edəcəyi sualına cavab vermir. Bunu öyrənmək üçün məlumat vərəqində başqa bir dəyərə baxmaq lazımdır: enerji istehlakı kVt / il.
280 kVt-saat - müasir soyuducunun bir ildə istifadə edəcəyi təxminən eyni miqdarda enerji.
İllik kilovat-saat sayı ərazinizdə bir kVt-saatın dəyərinə vurulmalıdır. Beləliklə, müəyyən bir soyuducunun istifadəsinin nə qədər başa gələcəyini öyrənəcəksiniz.
10. Daha çox seçimləri araşdırın
Mağazalardakı satış köməkçiləri avadanlığın əsas parametrləri haqqında az danışırlar, lakin əlavələr haqqında həvəslə danışırlar. Sizi inandırmağa çalışırlar ki, filan sensor və ya sensor olmadan cihaz sadəcə yararsızdır. Bu təsadüfi deyil: belə xüsusiyyətlər soyuducunu daha bahalı edir.
Soyuducularda hansı zəng və fitlərin olduğunu və bunlardan hansının həqiqətən faydalı olduğunu görək.
Antibakterial örtük. Soyuducu kameranın divarları gümüş ionları ilə örtülmüşdür ki, bu da bakteriyaların böyüməsinə mane olur. Marketinq hiyləsi kimi səslənir: soyuducunuzu təmiz saxlayırsınızsa, sizə heç bir ion lazım deyil.
Karbon filtri. Soyuducu kameranın içindəki havanı idarə edir və xoşagəlməz qoxuları udur (fərdi dadlarla qarışdırılmamalıdır). Məhsulların köhnəlməsinə icazə verməsəniz, güclü qoxu olanları qablara qoyun.
Qapının açıq göstəricisi. Qapalı deyilsə və ya möhkəm bağlanmırsa, səsli bir siqnal verilir. Evdə tez-tez təsadüfən soyuducunun qapısını çırpan uşaqlar və ya yaşlı insanlar varsa faydalıdır.
Avtonom soyuducu anbar. İşıqlar söndürüldükdə yeməklər uzun müddət təzə qalır. Bölgədə tez-tez elektrik kəsilməsi olduqda faydalıdır.
Superfriz. Bu, dondurucudakı temperaturun qısa müddətə -24 ... -28 ° C-ə düşdüyü bir rejimdir. Reklamda deyilir ki, tez dondurma məhsullarda faydalı komponentlərin maksimum miqdarına qənaət etməyə imkan verir. Əslində, bu, sadəcə vaxta qənaət edir. Soyuducuların oxşar funksiyası var: bir şüşə şərabı tez soyuda bilərsiniz.
Soyuq su təchizatı. Büdcə modellərində bu, aşağıdakı kimi həyata keçirilir: su əl ilə qapıdakı xüsusi bir su anbarına dökülür və daimi soyudulur. Bununla belə, soyuducuda adi bir qab su ilə asanlıqla dolana bilərsiniz. Premium modellərdə su birbaşa su təchizatından verilir. Amma çox bahadır.
Buz hazırlayan. Buz hüceyrələri əl ilə və ya avtomatik olaraq su ilə doldurula bilər - bu da qiymətə təsir göstərir. Ancaq ilk növbədə, içkilər üçün nə qədər tez-tez buz hazırladığınızı və dondurucuda adi silikon qəliblərlə bunu etmək mümkün olmadığını başa düşməlisiniz.
11. Detallara diqqət yetirin
Beləliklə, siz əsas xüsusiyyətlərə və gözəl seçimlərə qərar verdiniz. Mağazaya getdik və uyğun modelləri tapdıq. Burada diqqət yetirməyə dəyər başqa bir şey var.
Soyuducu kameranın içərisində işıqlandırma növü. Lampalar halogendirsə və arxa divarda deyil, yanlarda yerləşirsə, soyuducu indesit no frost praktikdir. Beləliklə, rəflər qida ilə sıx şəkildə doldurulsa belə, soyuducunun içindəkiləri həmişə görürsünüz.
Rəf materialı. Şüşə rəflər ən praktikdir: onlar davamlıdır, asan təmizlənir və görünüşə mane olmur. Bükülə bilən rəflər varsa və ya soyuducu bölmə dizaynerin prinsipinə uyğun olaraq təşkil edilərsə də rahatdır. Yerlərini dəyişdirərək, hətta böyük qablar da asanlıqla içəriyə yerləşdirilə bilər.
Qapını digər tərəfə keçirmək imkanı. Dəyişiklik etməyi düşünürsənsə, bu faydalı olacaq.
Qapıda qolu var. Soyuducu koridordadırsa, ondan yapışacaqsınız.
Qapı möhürlərinin elastikliyi. Kauçuk bərkidilsə, qapı möhkəm oturmayacaq.
Təkərlərin olması. Ən azı iki: onların olması nəqliyyatı xeyli asanlaşdırır.
Korpusda cızıqlar var. Hər hansı bir qüsur anbardan bir nüsxə götürmək və ya endirim tələb etmək üçün bir səbəbdir.
Xüsusiyyətləri və yoxlaması ilə tanış olduqdan sonra, kassaya təhlükəsiz gedə bilərsiniz.
En ucuz soyuducu qiymetleri ve modelleri ile smarton.az saytında tanış olun. Burada siz kiçik mətbəxlər üçün kompakt ölçülərdə soyuducularla, vitrin soyuducularla, o cümlədən daha geniş mətbəxlər üçün nəzərdə tutulmuş ikiqapılı soyuducu modelləri və dondurucu kameralarla tanış ola bilərsiniz. Müxtəlif model soyuducu qiymətləri və funksiyaları bu bölmədə təqdim olunur.
Ən aşağı qiymətə etibarlı, sakit və enerjiyə qənaət edən, yeməyin keyfiyyətini qoruyan və interyerə uyğun olan soyuducunun necə alınacağını öyrənin.
1. Ölçüləri nəzərə alın
Mağazaya getməzdən əvvəl, gələcək soyuducunuz üçün bir yerə qərar verin - modelin növü bundan asılı olacaq. Bir lent ölçüsü ilə mövcud yerin bir hissəsini ölçün. Uzunluğu, eni və hündürlüyünü yazın. Qapıları açmaq üçün kifayət qədər yer olduğundan əmin olun, yaxınlıqda bir çıxışın olub olmadığını yoxlayın.
2. Görünüş və tərtibata qərar verin
Soyuducular tək, iki və çox kameralıdır. Birincisi yalnız soyuducu kameradan ibarətdir. Bəzən içəridə, eyni qapının arxasında kiçik bir dondurucu rəfi var. Bir kameralı soyuducunun hündürlüyü, bir qayda olaraq, 150 sm-dən çox deyil, eni və dərinliyi - 60 sm-ə qədərdir.
İndi ən böyük tələbat iki kameralı soyuducularadır.
Onların ayrı-ayrılıqda soyuducuları və dondurucuları var. Birincisi, yeməyi 5-8 ° C temperaturda saxlamaq üçün, ikincisi - dondurmaq üçün nəzərdə tutulmuşdur.
Dondurucunun gücü qar dənəcikləri ilə göstərilir. Bir qar dənəciyi: soyuducu indesit no frost temperatur təxminən -6 ° C-dir, məhsullar bir həftə saxlanıla bilər. İki qar dənəciyi: temperatur -12 ° C, yemək bir ay sakitcə yatacaq. Üç və ya daha çox qar dənəciyi dondurucunun -18 ° C olduğunu və yeməklərin bir ilə qədər saxlanıla biləcəyini göstərir.
İki kameralı soyuducular bunlardır:
Üst dondurucu ilə ("üst"). Onların dərinliyi və eni 60 × 60 sm, hündürlüyü 1,5 ilə 2,5 m arasındadır.Onların geniş soyuducu kamerası var və əlverişlidir, çatışmazlıqlar kiçik bir dondurucu və köhnəlmiş dizayndır.
Alt dondurucu ilə ("kombi"). Ölçülər təxminən eynidir. Onlar böyük bir dondurucu və soyuducuda yeməklərin göz səviyyəsində olması ilə fərqlənirlər. Eksiler - premium modellər bahalıdır, qida ilə yüklənmiş dondurucu qutuları çıxarmaq çətindir, plastik tez-tez qırılır.
Fransız qapısı (Fransız qapısı). Bu cür modellər altındakı geniş (70 sm-dən) dondurucu və yuxarıda ikiqat yarpaqlı soyuducu kamera təklif olunur. Yaxşısı odur ki, həm soyuducu, həm də dondurucu kameralar kifayət qədər həcmə malikdir və məhsulları yanlarda qruplaşdırmaq və yalnız bir qapını açmaq rahatdır.
Side-by-Side (Amerika modeli). Soyuducu və dondurucu kameralar yan-yana yerləşir. Belə soyuducuların eni 120 sm-ə çata bilər.Hündürlükdə və dərinlikdə onlar adətən "üst" və "kombi" ilə eynidir. Üstünlüklərə böyük həcm və soyuducu və dondurucunun məzmununu bir baxışda qiymətləndirmək imkanı daxildir. Minuslardan - yüksək qiymət və mətbəxdə çox yer.
Çoxkameralı (üç və ya daha çox bölməli) soyuducular fərqli tərtibata malik ola bilər. Belə modellərin bir xüsusiyyəti təravət zonasının olmasıdır. Tərəvəz və göyərti uzun müddət solmaması, təzə ət və balıqların soyudulması, lakin dondurulmaması üçün xüsusi temperatur və rütubət var.
3. Nəzarət növünü seçin
Bütün müasir soyuducularda elektromexaniki (incə tənzimləmə olmadan) və ya elektron idarəetmə var. Sonuncu, rəqəmsal displeyli bir panelin mövcudluğunu nəzərdə tutur və temperaturu bir dərəcə təyin etməyə, enerji istehlakını idarə etməyə və xüsusi proqramlar qurmağa imkan verir (məsələn, "Tətil" və ya "Super Dondurma").
Bəzi modellər Wi-Fi-a qoşulur - onları qadcetlərdən istifadə edərək uzaqdan idarə etmək olar.
4. Optimal həcmi seçin
Həcmi ümumi və faydalıdır. Birincisi, soyuducu indesit no frost rəflər və çekmecelerle birlikdə bütün məkana aiddir. Faydalı həcm soyuducunun saxlaya biləcəyi məhsulların sayına əsasən hesablanır.
Minimum istifadə həcmini hesablamaq üçün aşağıdakı düsturdan istifadə edin:
Adambaşına 120 litr + ailə üzvünə 60 litr.
Yəni birlikdə yaşayırsınızsa, 240 litr və ya daha çox həcmdə soyuducuya ehtiyacınız var. Ancaq ailənin yemək vərdişlərini də nəzərə almaq lazımdır. Məsələn, gələcək üçün yemək bişirirsinizsə və soyuducu yarımfabrikatlarla doludursa, o zaman daha böyük həcmli bir model götürmək daha yaxşıdır. Aşağıdakı nömrələrə diqqət yetirin:
bir kameralı (100 litrə qədər) - vermək və ofis üçün;
yuxarı dondurucu ilə (200 litrə qədər) - bir şəhər mənzili və ya bir ölkə evi üçün;
aşağı dondurucu ilə (300 litrə qədər) - bir şəhər mənzili və ya bir ölkə evi üçün;
çox kameralı (500 litrə qədər) - bir şəhər mənzili və ya bir ölkə evi üçün;
Fransız Qapısı (600 litrə qədər) - bir studiya mənzili və ya geniş mətbəxi olan bir ev üçün;
Yan-yana (700 litrə qədər) - bir studiya mənzili və ya geniş mətbəxi olan bir ev üçün.
5. Defrost növünü seçin
Sovet soyuducuları əl ilə defrost edildi: elektrik şəbəkəsindən çıxarıldı, su yığıldı, yuyuldu - və yenidən istifadə edin. Müasir modellər damcı defrost sistemi ("Ağlayan divar") və ya No Frost sistemi ("No frost") ilə təchiz edilmişdir. Onlar necə fərqlənir:
damcı sistemi. Soyuducunun arxa divarında xüsusi nimçədə nəm yığılır və kompressorun istiliyi hesabına buxarlanır. Zamanla kameraların divarlarında şaxta əmələ gəlir, buna görə də soyuducunun ən azı altı ayda bir dəfə əriməsi və yuyulması lazımdır.
Şaxta sistemi yoxdur. Kameralarda hava sirkulyasiyasına əsasən, soyutma elementi sistemin xüsusi bölməsinə yerləşdirilir, burada nəm kondensasiya olunur və buxarlanır. Kameraların divarlarında şaxta əmələ gəlmir, ona görə də müntəzəm defrost etmək lazım deyil. Ancaq soyuducunu ildə ən azı bir dəfə yumaq lazımdır.
Soyuducunun üzərində Full No Frost yazılıbsa, bu o deməkdir ki, hər iki kamera No Frost sistemi ilə təchiz olunub. Bu sistem ən mükəmməl hesab olunur, lakin onun mənfi cəhətlərini də unutma. Fan sayəsində soyuducu kameranın istifadəyə yararlı həcmi azalır, əlavə səs-küy yaranır və məhsullar havalı ola bilər, buna görə onları qablarda saxlamaq daha yaxşıdır.
6. İqlim sinfini nəzərdən keçirək
İş şəraitindən asılı olaraq dörd iqlim sinfi fərqlənir.
N - +16 °С-dən +32 °С-ə qədər temperaturda işləmə. Əksər mənzillər və evlər üçün uyğundur.
SN - +10 °С-dən +32 °С-ə qədər temperaturda işləmə. Soyuducu zəif qızdırılan bir otaqda, məsələn, zirzəmidə və ya verandada dayanacaqsa.
ST - +18 °С-dən +38 °С-ə qədər temperaturda işləmə. Çox isti olan bölgələr üçün uyğundur.
T - +18 °С ilə +43 °С arasında olan temperaturda işləmə. Çox, çox isti bir iqlimdə yaşayanlar üçün və ya soyuducu birbaşa günəş işığında kiçik bir otaqda dayanacaqsa.
Alıcıların 90%-i bu parametrə əhəmiyyət vermir və standart olaraq N və ya SN sinif soyuducuları seçir. Ancaq vacib bir nüans var.
Soyuducu xarab olarsa və ekspertiza iş şəraitinin iqlim sinfinə uyğun olmadığını göstərərsə, istehsalçının zəmanəti işləməyəcək.
7. Kompressorların növünü və sayını öyrənin
Absorbsion, termoelektrik və kompressorlu soyutma sistemləri var. İlk ikisi, səssiz olmasına baxmayaraq, yerli alıcılar arasında çox populyar deyil, çünki onlar çox enerji sərf edirlər və bir sıra digər mənfi cəhətləri var.
Əksər məişət soyuducuları soyuducu və dondurucu kameralarda eyni vaxtda işləyən bir kompressorla təchiz edilmişdir. Onları ayrı-ayrılıqda söndürmək olmaz, lakin müasir modellərdə "Tətil" seçimi var: dondurucu işləyərkən soyuducu bölmə qənaət rejiminə keçir.
İki kompressorlu modellərdə soyuducu bölmə və dondurucu tamamilə avtonomdur və öz temperatur rejiminə malikdir. İki kompressor, bir qayda olaraq, iki kameralı premium soyuducu və Side-by-Side ilə təchiz edilmişdir.
Kompressorlar xətti (on / off) və çeviricidir. Sonuncu, xüsusi bir cərəyan çeviricisi sayəsində daim işləyir, lakin fərqli güclə. İnverter kompressorları daha az səs-küylüdür və köhnəlir və enerjiyə qənaət edir. Onların dezavantajı gərginlik düşmələrinə həssaslıqdır.
8. Səs-küy səviyyəsini nəzərə alın
Soyuducunun yaratdığı səs-küy səviyyəsi kompressorların növü və sayından asılıdır.
Bölmə oturma otağında və ya qonaq otağı ilə birləşdirilmiş mətbəxdə yerləşdiriləcəksə, soyuducu indesit no frost bu parametr xüsusilə vacibdir. Digər hallarda onun səs-küyü o qədər də kritik deyil.
Soyuducunun tövsiyə olunan səs-küy səviyyəsi 40 dB-dir.
9. Enerji Effektivliyini Təkmilləşdirin
soyuducu indesit no frost həftənin yeddi günü, günün 24 saatı işləyir. Buna görə ən qənaətcil variantı seçmək vacibdir.
Enerji istehlakı sinfi nominal və faktiki enerji istehlakı əsasında müəyyən edilir və Latın hərfləri ilə göstərilir.
Nominal dəyər - bu tip vahidin nəzəri olaraq istehlak etməli olduğu elektrik enerjisinin miqdarı (100%). Daha sonra müəyyən bir modelin nə qədər elektrik tələb etdiyini ölçür. Nominal dəyərinin 55%-dən az olarsa, A sinfi, 75%-i olduqda - B, 75%-dən 90%-ə qədər - C, 90-100% - D, 100-110% - E və s.
Ən qənaətcil elektrik cihazları A, eləcə də A +, A ++ və ya A +++ ilə etiketlənir. Belə soyuducular yüksək keyfiyyətli izolyasiya və müasir kompressorlar sayəsində minimum enerji sərf edirlər.
Amma enerji sinfi soyuducunun ildə və ya ayda nə qədər enerji sərf edəcəyi sualına cavab vermir. Bunu öyrənmək üçün məlumat vərəqində başqa bir dəyərə baxmaq lazımdır: enerji istehlakı kVt / il.
280 kVt-saat - müasir soyuducunun bir ildə istifadə edəcəyi təxminən eyni miqdarda enerji.
İllik kilovat-saat sayı ərazinizdə bir kVt-saatın dəyərinə vurulmalıdır. Beləliklə, müəyyən bir soyuducunun istifadəsinin nə qədər başa gələcəyini öyrənəcəksiniz.
10. Daha çox seçimləri araşdırın
Mağazalardakı satış köməkçiləri avadanlığın əsas parametrləri haqqında az danışırlar, lakin əlavələr haqqında həvəslə danışırlar. Sizi inandırmağa çalışırlar ki, filan sensor və ya sensor olmadan cihaz sadəcə yararsızdır. Bu təsadüfi deyil: belə xüsusiyyətlər soyuducunu daha bahalı edir.
Soyuducularda hansı zəng və fitlərin olduğunu və bunlardan hansının həqiqətən faydalı olduğunu görək.
Antibakterial örtük. Soyuducu kameranın divarları gümüş ionları ilə örtülmüşdür ki, bu da bakteriyaların böyüməsinə mane olur. Marketinq hiyləsi kimi səslənir: soyuducunuzu təmiz saxlayırsınızsa, sizə heç bir ion lazım deyil.
Karbon filtri. Soyuducu kameranın içindəki havanı idarə edir və xoşagəlməz qoxuları udur (fərdi dadlarla qarışdırılmamalıdır). Məhsulların köhnəlməsinə icazə verməsəniz, güclü qoxu olanları qablara qoyun.
Qapının açıq göstəricisi. Qapalı deyilsə və ya möhkəm bağlanmırsa, səsli bir siqnal verilir. Evdə tez-tez təsadüfən soyuducunun qapısını çırpan uşaqlar və ya yaşlı insanlar varsa faydalıdır.
Avtonom soyuducu anbar. İşıqlar söndürüldükdə yeməklər uzun müddət təzə qalır. Bölgədə tez-tez elektrik kəsilməsi olduqda faydalıdır.
Superfriz. Bu, dondurucudakı temperaturun qısa müddətə -24 ... -28 ° C-ə düşdüyü bir rejimdir. Reklamda deyilir ki, tez dondurma məhsullarda faydalı komponentlərin maksimum miqdarına qənaət etməyə imkan verir. Əslində, bu, sadəcə vaxta qənaət edir. Soyuducuların oxşar funksiyası var: bir şüşə şərabı tez soyuda bilərsiniz.
Soyuq su təchizatı. Büdcə modellərində bu, aşağıdakı kimi həyata keçirilir: su əl ilə qapıdakı xüsusi bir su anbarına dökülür və daimi soyudulur. Bununla belə, soyuducuda adi bir qab su ilə asanlıqla dolana bilərsiniz. Premium modellərdə su birbaşa su təchizatından verilir. Amma çox bahadır.
Buz hazırlayan. Buz hüceyrələri əl ilə və ya avtomatik olaraq su ilə doldurula bilər - bu da qiymətə təsir göstərir. Ancaq ilk növbədə, içkilər üçün nə qədər tez-tez buz hazırladığınızı və dondurucuda adi silikon qəliblərlə bunu etmək mümkün olmadığını başa düşməlisiniz.
11. Detallara diqqət yetirin
Beləliklə, siz əsas xüsusiyyətlərə və gözəl seçimlərə qərar verdiniz. Mağazaya getdik və uyğun modelləri tapdıq. Burada diqqət yetirməyə dəyər başqa bir şey var.
Soyuducu kameranın içərisində işıqlandırma növü. Lampalar halogendirsə və arxa divarda deyil, yanlarda yerləşirsə, soyuducu indesit no frost praktikdir. Beləliklə, rəflər qida ilə sıx şəkildə doldurulsa belə, soyuducunun içindəkiləri həmişə görürsünüz.
Rəf materialı. Şüşə rəflər ən praktikdir: onlar davamlıdır, asan təmizlənir və görünüşə mane olmur. Bükülə bilən rəflər varsa və ya soyuducu bölmə dizaynerin prinsipinə uyğun olaraq təşkil edilərsə də rahatdır. Yerlərini dəyişdirərək, hətta böyük qablar da asanlıqla içəriyə yerləşdirilə bilər.
Qapını digər tərəfə keçirmək imkanı. Dəyişiklik etməyi düşünürsənsə, bu faydalı olacaq.
Qapıda qolu var. Soyuducu koridordadırsa, ondan yapışacaqsınız.
Qapı möhürlərinin elastikliyi. Kauçuk bərkidilsə, qapı möhkəm oturmayacaq.
Təkərlərin olması. Ən azı iki: onların olması nəqliyyatı xeyli asanlaşdırır.
Korpusda cızıqlar var. Hər hansı bir qüsur anbardan bir nüsxə götürmək və ya endirim tələb etmək üçün bir səbəbdir.
Xüsusiyyətləri və yoxlaması ilə tanış olduqdan sonra, kassaya təhlükəsiz gedə bilərsiniz.
En ucuz soyuducu qiymetleri ve modelleri ile smarton.az saytında tanış olun. Burada siz kiçik mətbəxlər üçün kompakt ölçülərdə soyuducularla, vitrin soyuducularla, o cümlədən daha geniş mətbəxlər üçün nəzərdə tutulmuş ikiqapılı soyuducu modelləri və dondurucu kameralarla tanış ola bilərsiniz. Müxtəlif model soyuducu qiymətləri və funksiyaları bu bölmədə təqdim olunur.
- 이전글Kondisioner 14 menzil ucun split 22.08.29
- 다음글Soyuducu 18 nece secmek 22.08.29
댓글목록
등록된 댓글이 없습니다.